Nyhetsbrev december

Kära medlemmar,

Som ni har fått information om tidigare så arbetar styrelsen för att föreningen ska ha god ekonomi, hållbarhet och trivsel.

För att uppnå bättre service för föreningen och medlemmarna har vi tecknat nya avtal för bland annat ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning, städ och snöröjning tillsammans Panorama.

Den nya ekonomisk förvaltaren heter JM Startsidan | JM@Home (jmathome.se)

Den tekniska förvaltningen heter Svensk fastighetsförvaltning https://svfastforv.se/ mer information om tekniska förvaltningen kommer senare.

Ny städfirma Maries Puts och Städ.

Nedanstående punkter vill vi påminna er om ifall ni har missat tidigare information:

  • Hundar som kissar inomhus: Styrelsen har fått information och även själva sett, att några av våra fyrbenta vänner kissar i hörnet av hisschaktet till hissarna vid 2:an/entrén. Vid tillfälle har det även runnit in kiss i hissen med obehaglig lukt som konsekvens. Även blomkrukan utanför entrén är flitigt använd som ”kiss-stolpe”. Vi ber er ta era hundar lite längre bort innan de kissar. Vi kommer även att spruta avvisningsspray på de båda ytorna.
  • Ej tillåtet att ha barnvagn eller sparkcyklar i korridoren eller utanför lägenheterna, det finns plats för cyklar på plan 0 och för barnvagnar entréplan sök access ifall ni inte kommer in.

  • Container- är endast avsedd för brännbart, julgran eller grovsopor får EJ slängas där.

  • Entrédörren: Vid in/utflytt har den skadats då man har ställt den öppen på felaktigt sätt, vi ber er ödmjukt att läsa instruktionen som finns på hemsidan och vid entrén för att undvika onödiga kostnader för er själva eller föreningen. Har ni anlitat flyttfirma har de oftast försäkring som kan täcka.
  • Värme: Våra element går på ett centraliserat system och sätts inte igång förens väderleken är betydligt kallare. Systemet är byggt på det sättet att ventilationen skall upprätthålla rätt temperatur inomhus och vid extremkyla skall elementen gå igång. Varm eller kallt är en känsla som givetvis är obehaglig men som dessutom är väldigt individuell. Vi som styrelse ansvarar för att temperaturen skall ligga inom angivna värden från boverket.

Det du kan göra:
Motionera elementen genom att vrid ventilen fram och tillbaka, kan vara så att piggen har fastna och således behöver motioneras. Eller lufta element se länk Luftning av element - HSB Hemmatips (youtube.com)
Tanken med ett centraliserat system som detta är för att följa regelverket som finns och på så sätt både spara på miljön och pengar.

Vi vill även passa på att påminna medlemmarna om att styrelsen utövar arbetat på fritiden och ber er ödmjukt om att söka svar på era frågor på hemsidan före ni vänder er till oss. Kom ihåg att skapa inlogg till BRF medlemssidorna om du inte redan gjort detta!

Styrelsen BRF Silouette

Önskar er alla

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR